Bulvár

2016.04.16. 14:34

Milyen csokrot vegyünk ballagásra, anyák napjára és családi összejövetelekre?

A ballagásokon korábban az volt a divat, hogy óriási csokrokkal halmoztuk el lányainkat, fiainkat, ma már azonban más a trend: jól megválogatjuk a virágokat, inkább kevesebb szálat kérünk, de igényesebb összeállításban. A virágkötők sem virághalmokban gondolkodnak, hanem a kreatív megoldásokat keresik a tavaszi esküvőkre, családi ünnepekre készített csokrokban, asztali díszekben is.

Merklin Tímea

Ballagásra a fiúk számára manapság az egyszálas extrákat kínálják: a nyújtott virágokat, a piros heliconiát, a narancs-kék strelitziát, amit papagájvirágként ismerünk. A szerencsehozó bambusz a kabalanövény most úgy divatos, hogy fűznek a hosszú szár kacskaringóiba pár szál rózsát. Évek óta közkedvelt a zöld vagy bordó flamingó, amihez elegáns díszítés a zöld és piros bogyójú hipericum és a leucadendron is. Továbbra is örök klasszikusok között van a fiúk számára a kála.

Horváthné Molnár Eszter a flamingóból lányoknak leginkább rózsaszínt vagy fehéret ajánl. Mint mondja, nagyon elegáns és rendkívül tartós egy füzér cymbidium orchidea, ami változatos színekben kapható. Szintén egzotikus virág és tömör extra csokorba való a protea, illetve az ananas virág. Elegáns az amarillis csíkos és egyszínű virágos, illetve a rózsaszínű curcuma is.

Horváthné Molnár Eszter a virágkosárral, amit egy férj rendelt a feleségének házassági évfordulójukra: „Ilyen színes veled az életem!” (Fotó: Merklin Tímea)

- A kisebb, igényesebb, mívesebb csokrokat keresik inkább ballagásra, menők a pink és a rózsaszín árnyalatai, nemcsak ballagásokon, hanem az esküvőkön is. Elegánsak emellett a porcelánszínek. De ha a ballagó diáknak vagy a házasulandó párnak van kedvenc virága, akkor rendelésnél természetesen azt kell figyelembe venni - halljuk a virágkötőtől. - Anyák napjára sokan visznek maradandó cserepes virágot, de népszerű minden „virágos virág”, az orchideafajták, a flamingo, valamint az azálea. A növényösszeültetésekből létrehozott virágkosarak pedig bármilyen családi ünnepen megállják a helyüket.

Megtudtuk, hogy éppen most rendeltek házassági évfordulóra egy olyan kosarat, amibe a legváltozatosabb színű és fajtájú virágokat kérték, mert ez az üzenet hozzá az ajándékcédulán: „Ilyen színes veled az életem!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!