Bulvár

2016.09.05. 19:15

Igen, ő ott középen, bőrnadrágban tényleg Figaró!

Ez történik akkor, amikor a nyár őszbe fordul, amikor minden derűs óra ajándék: alaposan belevetettük magunkat a napsütötte, gyümölcsérlelő, felhőtlen hétvégébe. Megyei vadásznap ott, meseboltos bábszínházi évadnyitó itt, igazán jó kis családi program mindkettő. A napsütés olyan, mint a simogatás. A napsütés olyan, mint a nevetés. Kaptunk belőle bőven. Itt is, meg ott is.

Nagy Ildikó

 

LELKESEK A Mesebolt Hang-Tér-Kép című délutánjáról sosem hiányozhatnak a kézműves-asztalok. Ezúttal Császár Erikát, a szombathelyi bábszínház alapító tagját lestük meg, amint nyugodalmas ügyességgel sorra gyártja az apró, bűbájos bohócokat. Sőt: nemcsak gyártja, hanem türelmesen, nagy odafigyeléssel meg is mutatja, hogyan lesz némi textilből, miegymásból tökéletes kicsi figura. És nem is gyártás ez: minden egyes kis bohócnak önálló, saját lelke van, mintha élne. Még szép: élnek is!

 


UNOKA Doncsecz Gábornak szép napja volt vasárnap: a megyei vadászkamara sportvadász alelnöke hazai terepen, a szentgotthárdi vadásznapon vehette át az Országos Magyar Vadászkamara elismerését, a Kamarai Aranyérmet. Ráadásul az ünnepségen ott volt tíz hónapos unokája, Cooper is. A kisfiút nagyon érdekelte a teríték gímszarvasbika, alig akarta elengedni az agancsát. Lehet, hogy a kisfiúból vadász lesz? A nagypapán egészen biztosan nem múlik majd: ő már vadászruhát is vett a kisunokájának.

 

SZÉPEK A Diana Vadászhölgy Klub Vasmegyei tagjai is ott voltak a szentgotthárdi várkertben megrendezett megyei vadásznapon. Nem csak csinos öltözetükkel hívták fel magukra a figyelmet: az idén is meghirdették gyermekrajzpályázatukat, és a beérkezett alkotásokból kiállítást szerveztek. Mi a megnyitó és a díjátadó előtt futottunk össze Diana vasi követeivel: Körhöczné Kelemen Izabellával; M. Koncz Bernadettel, a klub vasi elnökével és lapunk civil tudósítójával,valamint Góczán Évával.

HANG-TÉR-KÉP No lám,Trifusz Ádám! A Mesebolt Bábszínház szervezőembere és motorja a családi évadnyitón.Nem légből kapott hír, hogy a múltévadban megkapta a társulattól a Nolám! díjat, Ruisz Ádámmal együtt. És nem is láthatatlan!

TITKOK Takács Dániel, a Mesebolt színésze direkt a kedvünkért nézett bele Az égig érő fa-előadás titkos kellékes ládájába. Íme, a legyőznivaló sárkány! Dani a családi évadnyitót megelőző estén Hoppládát játszott Budapesten a kollégáival. Hopp: gyorsan el is hozták a Kolibri Fesztivál fődíját.

 

NAPSÜTÖTTE Prikazovics Ferenc igazi nyarat rendelt a bábszínházi évadnyitó délutánjára. Úgy látszik, az igazgatóhelyettes úrnak egészen magas körökbe is van bejárása. Dehát a Mesebolt egyébként is a csodák professzionális, jól működőbirodalma.

CSALÁDI Ha azt írjuk, hogy a bőrnadrágos úriember Gombás Imre, sokan bizonyára megjegyzik: pedig nagyon hasonlít Figaróra. Igazuk van: a kép közepén a Figaróként ismert, sokak által kedvelt és tisztelt szombathelyi férfifodrász feszít, méghozzá alkalomhoz illő öltözetben. A fotó ugyanis a megyei vadásznapon készült, ahol Figaró feleségének, Krisztinának idősebb fiát, Ráth Balázst avatták ifjú vadásszá. A soproni erdészeti technikumban végzett fiatalemberre nagyszülei is nagyon büszkék, már csak azért is, mert a nagyapja, a kép jobb szélén álló Balogh Ferenc is vadász. Sőt: Figaró öccse is. Érdemes még szót ejteni Gombásné Balogh Krisztina gyönyörű ruhájáról: mint megtudtuk, nemrég volt az esküvőjük, és ez volt a menyecskeruhája. A kép bal szélén Balázs testvére, Ráth Szabolcs és barátnője, Szilassi Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!