Bulvár

2016.10.10. 16:11

Bevackolt már a pele – Utolsó, tél előtti lesifotó Kőszegről!

Kőszeg – Nem ásott: madárodút választott téli kuckójának egy rendkívül aranyos peleegyed a Chernel-kertben. Hamarosan kihűl az állatka!

Bakos Ágnes

Jellemzően föld alá bújnak télre, saját maguk ásta üregekben szunyókálnak a leghidegebb hetekben, hónapokban a nagy pelék – emlékeztetnek az Őrségi Nemzeti Parkhoz tartozó Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont szakemberei.

Vannak kivételek: mint az a pele, amelyik egy madárodút választott téli álmához Kőszegen a Chernel-kertben. A szakemberek emlékeztetnek, hogy hat-hét hónapig is eltart majd a peleszunyókálás. Már pele-félálomban készülhetett a cuki fotó, ugyanis az odú ellenőrzésekor erős morgással adta a természetőrök tudtára, hogy hálószobát zavarnak éppen.

fotó: facebook.com/BITL; Kutschi P.

Egy gyors fénykép utána hagyták, hadd készülődjön a télre, amikor bizony ki fog hűlni. Persze nem vészesen: a peléknél az a normális, ha télen a testhőmérsékletük 2 °C fok körülire süllyed.

Mi pedig nézzük meg jól a fotót, hiszen a peleálom után láthatjuk majd ismét a rendkívül aranyos peletekintetet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!