Bulvár

2017.03.10. 11:39

Szombathelyen van egy fa, amelyik vízszintesen nő - videóval

Szombathely – Ez a növény az élő példája annak, hogy nincs lehetetlen!

Vas Népe

Ezzel a fával elbánt az élet, de ez sem akadályozhatja meg abban, hogy nagyra nőjön! Aki erőt szeretne meríteni a fárasztó hétköznapokhoz, a szombathelyi Sportliget melletti kutyafuttatónál csodálhatja meg a növényt, amely fajtársaival ellentétben nem függőlegesen, hanem vízszintesen nő.

Hogy megtudjuk, mi történhetett a növénnyel, felkerestük dr. Balogh Lajos botanikus muzeológust, a Savaria Múzeum Természettudományi Osztályának vezetőjét, akitől megtudtuk, hogy egy ezüstfáról (Elaeagnus) van szó. - Valóban érdekes jelenség - hangsúlyozza a szakértő.

- A növény korábban valamely erősen szeles-csapadékos időszakban megdőlhetett, esetleg sérülés vagy betegség miatt meggyengült a fatest tövének szöveti szerkezete, és az emiatt elfekvő, közel vízszintes törzsekből ilyen fésűsen az ég felé törve tudja hozni koronája ágait.

Fotó: Vas Népe

Él és élni akar! - fűzte hozzá.

Videó: Vas Népe

Ha Ön is lát olyat Vas megyében, ami felháborítja, elszomorítja vagy éppen jókedvre deríti, esetleg jó példának szánja, küldje el videóját a [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!