Bulvár

2010.11.20. 15:27

Damu Rolandot 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság az erőszakos közösüléssel gyanúsított Damu Roland sorozatszínészt; a bíróság szerint ugyan nem állapítható meg a gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés veszélye, de indokolt a "legteljesebb elszigetelése" ahhoz, hogy a sértett befolyásolásával ne nehezítse meg a bizonyítást.

MTI

A Fővárosi Bíróság szombaton közölte: a Pesti Központi Kerületi Bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte "D. Rolandot", aki ellen erőszakos közösülés miatt folyik büntetőeljárás. 



Őrizetbe vették Damu Rolandot, erőszakos közösüléssel gyanúsítják

Erőszakos közösülés bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség csütörtök este Damu Roland sorozatszínészt - erősítették meg az MTI információját a gyanúsított ügyvédei, Papp Gábor és Szigethy György.

A védők az MTI érdeklődésére elmondták: ügyfelük panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. Damu Roland részletes vallomásában "egyértelművé tette", hogy ártatlan, továbbá poligráfos vizsgálatot kért, hogy bizonyítsa igazát - mondták.
   
A rendőrség az MTI érdeklődésére a délutáni órákban még azt közölte, hogy súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt állítottak elő egy 36 éves férfit, akit gyanúsítottként hallgatnak ki.
   
A BRFK hivatalos tájékoztatása szerint a férfi 2010. november 17-én 20 óra körül felment az angyalföldi lakására a volt barátnőjével, majd ott feltehetően több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki segítségért kiabált. Ezután a férfi fenyegette és kérdőre vonta, majd elengedte a sértettet, aki taxival hazament. Otthonról értesítette egy barátját, aki kihívta a mentőket.
   
A 28 éves nőt a mentők kórházba szállították, hogy sérüléseit ellássák. A nő a kórházból értesítette a rendőrséget, és feljelentést tett a volt barátja ellen.
   
Az ügyben a további eljárást a XIII. kerületi rendőrkapitányság folytatja le.


A bíróság álláspontja szerint a szökés, elrejtőzés veszélye a gyanúsított esetében nem állapítható meg, azonban
- mint írták - az eljárás jelen szakaszában "a gyanúsított legteljesebb elszigetelésére van szükség annak érdekében, hogy a tényállás teljes felderítéséhez fűződő közérdek ne sérülhessen azáltal, hogy a gyanúsított a sértett befolyásolásával a bizonyítást megnehezítse".
   
A végzés nem jogerős. 


Damu Rolandot csütörtök este vette őrizetbe a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt. Ügyvédei, Papp Gábor és Szigethy György csütörtökön az MTI-nek azt mondták, ügyfelük panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. Damu Roland részletes vallomásában "egyértelművé tette", hogy ártatlan, továbbá poligráfos vizsgálatot kért, hogy bizonyítsa igazát - mondták.
   
A rendőrség korábban azt közölte, súlyos testi sértés kísérlete miatt állítottak elő egy 36 éves férfit, akit gyanúsítottként hallgatnak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos tájékoztatása szerint a férfi november 17-én 20 óra körül felment az angyalföldi lakására a volt barátnőjével, majd ott feltehetően több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki segítségért kiabált. Ezután a férfi fenyegette és kérdőre vonta, majd elengedte a sértettet, aki taxival hazament, és otthonról értesítette egy barátját, aki kihívta a mentőket.
   
A 28 éves nőt a mentők kórházba szállították, hogy sérüléseit ellássák. A nő a kórházból értesítette a rendőrséget, és feljelentést tett a volt barátja ellen.



OLDALTÖRÉS: Erőszakos közösülés? Őrizetbe vették Damu Rolandot

 

 

 

A délutáni hír:

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt csütörtökön előállították és gyanúsítottként hallgatják ki Damu Roland sorozatszínészt - értesült az ügyet jól ismerő forrásból az MTI.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére az ügyben csak annyit közölt, hogy egy 36 éves férfi ellen folytatnak eljárást.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi 2010. november 17-én 20 óra körül felment az angyalföldi lakására a volt barátnőjével, majd ott feltehetően több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki segítségért kiabált. Ezután a férfi szóban fenyegette és kérdőre vonta, majd elengedte a sértettet, aki taxival hazament. Otthonról értesítette egy barátját, aki kihívta a mentőket.    

A BRFK rendőrei a férfit otthonából előállították, gyanúsítottként ezt követően hallgatják ki - közölte a rendőrség csütörtök délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!