Celldömölk

2013.02.13. 22:04

A mese szövedéke nem feslik föl sehol

A Soltis színház Hamupipőke-bemutatóra készül, a közönség február 23-án láthatja először az előadást a Koptik Odó utcában.

Ölbei Lívia

A mesében a főhősön kívül mindig kell lenniük a kibontakozást gátló, illetve a megoldást elősegítő szereplőknek. Ez a törvény.

A Hamupipőkében (a Grimm-mese Romhányi József-féle átiratban) a gátló tényezők közé tartozik - ahogy arról már beszámoltunk - Hétzsákné asszonyság meg a két lánya, a segítők közé pedig a Takács/szakács/kovács -  de a szorgos galambok is, akiknek meg se kottyan kiválogatni az aprószemű lencsét a hamuból. Benkő Ágnes celli rendezésében a galambok könnyed bábok képében jelennek meg a színpadon, és az emberi lélek titkaira is rámutat, hogy a bábokat Hétzsákné két hisztis, akaratos lánya mozgatja. (Illetve dehogy a két lány: a lányokat játszó stúdiósok, Lang Letícia és Marton Mercédesz/Lestár Flóra. De a finom összehangzás akkor is ott van.)

A Takács/szakács/kovács igazi átváltozóművész: ezúttal a nagy színpadi tapasztalattal rendelkező Bruckner Roland személyében. A próbán éppen abból adódik megoldandó logisztikai feladat, hogy a vásárba induló szakács miképpen változhat ügyesen takáccsá: hol lehet megtalálni azt a rést, amelyben Roland a nyílt színen, mintegy észrevétlenül magára öltheti a zöld inget. Szempillantás alatt kész a mutatvány: zöld ing a hátsó zsebben, hogy a megfelelő pillanatban előkerülhessen. Átöltözés közben elegáns kis zsonglőrmutatvány a söprűvel - és  kész is. Jár a rendezői dicséret. És már mehetünk is: vár a vásári forgatag.

Takács/szakács/kovács: Bruckner Roland, az átváltozóművész (Fotó: Kiss Teodóra)

"Eljöttök-e ti is velem?" A kérdés a leendő közönségnek szól, de szinte halljuk is a kórusos választ: Igen! Akkor menjünk: premier február 23-án 15 órakor a kamaraszínházban (a Koptik Odó utca 2-ben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!