Celldömölk

2013.05.27. 17:17

A kétezredik vendég

Nagy érdeklődés kíséri a KMKK speciális átalakított galériáján látható Munkácsy-kiállítást: már köszöntötték a kétezredik látogatót.

Ölbei Lívia

Nem mindennap fordul elő, hogy egy 12 ezres kisvárosban világhírű festőművész képeiből rendezzenek kiállítást.

Most ez történt: a KMKK speciálisan átalakított galériáján látható Munkácsy-tárlat darabjait az USA-ban élő, munkácsi születésű műgyűjtő, Pákh Imre bocsátotta a város rendelkezésére.

Birtokné Újhelyi Katalint Fehér László polgármester köszönti (Fotó: Gyuricza Imre)

A kiállítás iránt nagy az érdeklődés: Fehér László polgármester a festmények között ajándékcsomaggal (benne egyebek mellett Ság hegyi bor) köszöntötte a kétezredik látogatót, a dunaújvárosi Birtokné Újhelyi Katalint, aki a nővérével nézte meg a bemutatót. Egyébként a lánya Celldömölkön él, őt látogatja évente többször is.

Mint mondta, az elmúlt években örömmel konstatálta a város szépülését, fejlődését. Munkácsy Mihály festményeit szereti, annak meg különösen örül, hogy általa még nem látott művekkel is találkozhatott a kiállításon – amelyhez gratulál Celldömölknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!