Celldömölk

2013.10.29. 20:01

Hatból egy és négyből kettő

Celldömölk - A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tájékoztatta a képviselő-testületet a jövő tanévben esedékes beiskolázási tervekről.

Ölbei Lívia

Ezek szerint a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola fenntartója a 2014/15-ös tanévben a hat évfolyamos gimnáziumi képzésben egy, a négy évfolyamos képzésben pedig két osztály indítását tervezi. A nemzeti köznevelésről szóló 2011-es törvény kimondja, hogy a fenntartó köteles egyeztetni az iskolát működtető önkormányzattal, ha az intézmény feladatellátása az önkormányzat számára többletköltséggel jár. És mert az idén mindkét képzési típusban egy-egy osztály indult a celli gimnáziumban, a jövőre tervezett plusz egy osztály többletkiadást jelent az önkormányzatnak. A négy évfolyamos képzés egyik első osztályában emelt szintű idegennyelv- és matematika-oktatást, a másikban emelt szintű biológia-oktatást kínálna. A testület támogatja ezeket a szándékokat. A szakközépiskolai és szakiskolai képzések megtervezése még odébb van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!