Celldömölk

2014.09.25. 18:47

Nagy lehetőség előtt a celldömölki kórház

Celldömölk - A kórház fenntartása hosszútávon biztosított – hangsúlyozta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a településen rendezett egészségügyi fórumon.

Cseszkó Tamás

Ágh Péter meghívására érkezett Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár Vas megyébe. A politikus Celldömölkön megtekintette a Kemenesaljai Egyesített Kórház épülő járóbeteg-ellátó központját, amely egymilliárd forintos kormányzati támogatásból valósulhat meg, majd részt vett azon a szakmai fórumon, amelyet Rozmán László, a Fidesz helyi polgármesterjelöltje kezdeményezett a város egészségügyi szakembereivel.

– Miután az állam átvállalta az egészségügy fenntartását, bátran kijelenthetjük, hogy Celldömölkön a kórház fenntartása hosszú távon biztosított – hangsúlyozta az államtitkár. A találkozón Zombor Gábor kijelentette: fontos, hogy új lehetőségeket tudjanak kínálni azoknak a kórházaknak, amelyek még a szocialista kormányzat idején elvesztették aktív jellegüket, így az egynapos sebészet fekvőbeteg hátterét szeretnék kiterjeszteni. Az államtitkár hozzátette: fontos, hogy a jelenlegi sürgősségi ellátóhelyek mellett sokkal komplexebb terek jöjjenek létre, így pedig újra nőhet az aktív ágyak száma.

Rozmán László, Ágh Péter, Zombor Gábor államtitkár, valamint Farkas Péter kórházigazgató az épülő kórház bejárásán. Fotó: Cseh Gábor

– Celldömölkön rendkívül jó a háttér, abszolút alkalmas a kórház ezen feladatok ellátására. A mostani fejlesztéssel pedig még több korszerű rendelő, műtői kapacitás hordoz magában új lehetőségeket – emelte ki Zombor Gábor.

– Fontos, hogy az önkormányzatok is támogassák a helyben működő kórházakat, hiszen így sokkal könnyebben tudnak fejleszteni – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!