Celldömölk

2014.10.28. 14:40

Esküt tettek a cigány önkormányzat megválasztott képviselői

Celldömölk - A nemzetiségi önkormányzati választások alkalmával Cellben a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat jelöltjeire voksolhattak a választók. A városházán tett esküt a 3 fős testület.

Ölbei Lívia

A celldömölki cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke továbbra is Bakonyi László. Ismét megválasztották képviselőnek Bakonyi Richárdot, most kezdi meg képviselői munkáját Kuckár József, elnökhelyettesként. Mindhárom képviselő a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség színeiben indult a választáson. A választásra jogosultak a nemzetiségi önkormányzati választáson öt jelölt közül választhattak, százhárman éltek választói jogukkal.

A testület a városházán tett esküt, az eskütételen dr. Smidéliusz Sándor helyi választási bizottsági elnök jelen volt Fehér László polgármester, aki köszöntőjében hangsúlyozta: hosszú évek óta jó a kapcsolat a két önkormányzat között, az együttműködés részleteit folyamatosan megújuló szerződésben is rögzítik. A celli városi képviselő-testület rendszeresen támogatja például a celli roma napok megrendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!