Celldömölk

2014.11.04. 14:10

Barbár lombtalanítás Celldömölkön

Celldömölk – A városban barbár módon lombtalanít az EON, adta hírül celli olvasónk.

Ölbei Lívia

 

„Celldömölkön a Nagy Sándor téren már második alkalommal vágja le az EON a fák lombjait vegetációs időben, barbár módon. Az önkormányzat azt mondja, tehetetlen az ügyben. Első ízben még csak a vezetékhez közeli ágakat vágták le, hétfőn azonban az összes ágától megszabadították a fákat, a csupasz törzs és néhány vastagabb ág meredezik az ég felé. Azt nem tudom elképzelni, hogy ezt MA SZABAD MEGTENNI BÜNTETLENÜL! Ausztriában az ilyenért biztosan kemény büntetés járna - arról nem is beszélve, hogy ott eszébe se jutna valakinek is ilyen barbár cselekedetet elkövetni”, írta a Vas Népének címzett levelében olvasónk, a celldömölkiek felháborodását tolmácsolva.

Fotók: Gyuricza Imre

Információink szerint az áramszolgáltató alvállalkozója – ahogy az lenni szokott - tájékoztatta az önkormányzatot a lombtalanításról, amit időről időre élet- és vagyonvédelmi okokból kell elvégezni: vezetékig faág, falomb nem érhet föl – mert balesetveszélyes. Más kérdés, hogy a munkát mennyire szakszerűen, finoman végzik el. Tavalyból abból keletkezett gond Celldömölkön, hogy a levágott ágakat hónapokig nem szállították el, úgyhogy a városgondnokság az idén föl is hívta a lombtalanítást végző cég figyelmét: ne feledkezzen el erről a teendőjéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!