Celldömölk

2014.11.11. 14:30

Versmondó versenyt rendeztek a berlini fal leomlásának évfordulójára

Celldömölk - A Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola ötödik alkalommal rendezett versmondó versenyt diákoknak német nyelven. Ezúttal a berlini fal leomlásának évfordulójára emlékeztek az eseménnyel.

Ölbei Lívia

A versmondók most is egy szabadon választott és egy kötelező német nyelvű verssel készültek, a kötelező vers tematikáját – az európai humanizmus, tolerancia jegyében – ezúttal Németország újraegyesítésének, a berlini fal leomlásának évfordulója határozta meg, hiszen Magyarországnak nagy szerepe volt 25 éve a történelmi események alakulásában.

Balra a zsűri: Gerold Falch, Feketéné Horváth Elvira és Söptei Józsefné. Árvai Elizabet mond verset: kategóriagyőztes lett. Fotó: Berzsenyi Gimnázium

A zsűriben Feketéné Horváth Elvira, a szombathelyi tankerület középiskolai és kollégiumi szakreferense, Söptei Józsefné alpolgármester és Gerold Falch nyugalmazott katonatiszt, az iskola aktív támogatója és visszajáró vendége foglalt helyet. A 7-8. osztályosok között Árvai Elizabet végzett az első helyen, felkészítő tanára: Bokorné Varga Erika. A 9-12. osztályosok versenyében Zsoldos Lilla Kitti teljesítményét ítélte a legjobbnak a zsűri, őt Vargáné Balogh Katalin készítette föl a versmondásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!