Celldömölk

2015.01.13. 13:32

Nagy lehetőséget kapott a celldömölki járás

A kormány kedvezményezett járásnak minősítette a celldömölkit. Így plusz fejlesztési forrásokhoz juthat a térség.

Cseszkó Tamás

A térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter elmondta: – A napokban derült ki, hogy a település közel 50 millió forintos pályázati forrást nyert napelemes rendszer telepítésére. A projektet száz százalékban a kapott támogatásból finanszírozhatják, így önerő sem szükségeltetik. A képviselő beszámolt arról is, hogy sokat dolgozott azon, hogy a kormány kedvezményezett térségnek minősítse a celldömölki járást. A január 1-jén hatályba lépő kormányrendelet több besorolást is meghatároz, az úgynevezett kedvezményezett járások közé fognak azon járások tartozni, amelyekre még nagyobb fejlesztési figyelmet szán a kormányzat. A Nyugat-dunántúli régióban a celldömölki mellett mindössze három, a téti, a lenti és a zalaszentgróti járások kaptak hasonló kedvezményt.

Gecse József (b) járási hivatalvezető és Ágh Péter országgyűlési képviselő Celldömölkön (Fotó: Archív)

– Ezen döntés újabb pályázati és fejlesztési lehetőségeket biztosít majd a celldömölkieknek – húzta alá a képviselő, kiemelve, hogy a helyi fideszes képviselők rendszeresen tájékoztatják a város terveiről, igényeiről. Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője is üdvözölte a döntést. Szavai szerint korábban a kistérség hasonló besorolásban működött, így indokolt volt, hogy ezt a státuszt visszaállították. A hivatalvezető szerint a mostani döntés következményeként plusz fejlesztési forrásokhoz juthat a térség, melynek köszönhetően tovább fejlődhet a gazdaság, újabb munkahelyek jöhetnek létre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!