Celldömölk

2015.04.26. 09:03

Országos siker: aranyat kaptak a celli gimnázium népdalos lányai

A „Tiszán innen – Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő versenyét a budapesti Néprajzi Múzeumban rendezték meg. A versenyen a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és SZKI énekesei megint óriási sikert értek el.

Vas Népe

Az ország legkiválóbb népi énekesei és szakemberei értékelik a fiatalok produkcióit három helyszínen, a zsűri tagja többek között Bodza Klára, aki a Magyar Népi Iskola népdalkötet egyik szerzője, Fehér Anikó, a Magyar Rádió népzenei programszerkesztője, Maczkó Mária, aki Emerton- és Magyar Örökség-díjas énekművész. Nagy hangsúlyt fektetnek a helyes dalválasztásra, az avval harmonizáló népviseletre is.

A középiskolások versenyében a Százszorszép csoport lányénekesei országos arany, a Vasi Legények fiúénekesei országos ezüst minősítést kaptak. Regionális népdalokkal léptek fel. A csoportok felkészítő tanára dr. Bérdiné Stipkovits Ildikó, a gimnázium ének tanára volt.

Dankovics Veronika,Vraskó Zsófia, Szalóky Polett, Kovács Alíz, Kontra Vivien, Csabina Alexa, Kovács Kitti Panka, Fülöp Kinga, Tóth Regina Krisztina Bérdi Csenge, Vraskó Kata, Bérdiné Ildikó, Kiniczky Mátyás, Hajba László, Ipsics Áron. 
Fotó: Berzsenyi Dániel Gimnázium

Az ünnepélyes megnyitó után kezdődtek a meghallgatások. Ezalatt kézműves foglalkozásokon, táncházon, kreatív játékokon vehetnek részt a versenyzők és felkészítőik a nap folyamán, majd táncházzal záródott a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!