Celldömölk

2015.09.09. 16:54

Neudau volt polgármestere és felesége Celldömölkön jártak

Celldömölk – Egy éve, a Sághegyi Szüreti Napok alkalmából avatták föl a belvárosban azt a különleges „ágasfát”, amelynek jelzőtáblái megmutatják, merre kell indulnunk, ha szeretnénk eljutni Celldömölk testvérvárosaiba, például az ausztriai Neudauba.

Ölbei Lívia

A közlekedés természetesen kétirányú, ezek a testvérvárosi kapcsolatok folyamatosan elevenek, ünnepi program sem kell egy-egy látogatáshoz. A napokban például Neudau volt polgármesterét – saját városa díszpolgárát – és feleségét fogadta Fehér László, Celldömölk polgármestere. Raimund Pickl 12 évig állt Neudauban a városi önkormányzat élén, 30 évig dolgozott képviselőként. Raimund és Maria Pickl civilben pedagógusok (ahogy egyébként Fehér László eredeti hivatása is tanár).

A Pickl házaspár legutóbbi látogatása alkalmával körülnézett a városban. Nem hagyták ki a városi általános iskola alsósági tagiskoláját sem, hiszen a két település, Cell és Neudau kapcsolata innen indult, itt alapozódott meg a múlt század 80-as éveinek elején. Megismerkedtek a város legújabb büszkeségével, a Vulkán-fürdőn egy éve felépített Jufa-szállóval és a Kemenes Vulkánparkkal is. Neudau egyébként – ahogy a Szentháromság tér mellett fölállított „ágasfa" is mutatja – 109 kilométerre fekszik Celldömölktől: körülbelül 2500 lelkes kisváros Stájerországban, a hartbergi körzet délkeleti csücskében, a Lapincs folyó partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!