Celldömölk

2015.09.02. 15:59

Testületi ülés Celldömölkön - Elkészült a Celldömölk-érme

Celldömölk - Az évadkezdő testületi ülésen minden képviselő megkapta a frissen elkészült Celldömölk-érmet.

Ölbei Lívia

A celldömölki képviselő-testület márciusi ülésén döntött arról, hogy Celldömölk-érmet készíttet, több változatban. Fontos, hogy az új érem nem elismerésként, jutalomként funkcionál (plakettel járó díjat többet is alapított az elmúlt években az önkormányzat), hanem kifejezetten a celli identitás kifejezésére szolgál. Az ötlet dr. Hollósy Istvántól, a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete országos szervezetében és celli helyi csoportjában egyaránt elismert szakembertől származik. Az ő javaslatára vette fel az önkormányzat a kapcsolatot a kiváló referenciákkal rendelkező szegedi éremverdével, amelynek ötvösmesterei mintaajánlatot küldtek Celldömkre.

Marics Sándorné és dr. Kovács Zoltán ismerkedik az éremmel Fotó: Gyuricza Imre

A vezérminta azaz a város címere tervezését-szerkesztését az éremverde ingyen vállalta, és egyébként is jutányos árat számolt föl a megrendelésért. A képviselő-testület körültekintő latolgatás után döntötte el, hogy három változatot rendel a Celldömölk-éremből. Márciusban fölmerült, hogy a városcímer mellett, az érem másik oldalán jelenjen meg a Ság hegy, az új városháza, a kegytemplom, a Mária-kút mindegyik a település jelképének számít. Az elkészült érmeken a városháza, a kegytemplom, valamint a Ság hegy sziluettje látható. A érmek természetesen korlátlan mennyiségben utánrendelhetők, hiszen ahogy a szakzsargon mondja az acél verőtő elkészülte után bármikor van erre lehetőség. A testületi ülésen Hollósy István szakmai bemutatót tartott a képviselőknek és a celldömölkieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!