Celldömölk

2016.03.15. 20:43

Új műszereket kapott a Kemenesaljai Egyesített Kórház

Celldömölk - A szívultrahang-berendezést dr. Pörneczy Károly adta át a kórháznak, személyesen dr. Farkas Péter igazgatónak és dr. Krizmanich Mária főorvosnak.

Gyuricza Imre

Az átadásnál jelen volt Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester, dr. Farkas Péter igazgató és dr. Krizmanich Mária főorvos.

Dr. Krizmanich Mária, Fehér László, Söptei Józsefné, dr. Pörneczy Károly, dr. Farkas Péter, középen pedig az új műszer

Dr. Farkas Péter igazgató hangsúlyozta: örömteli változás, hogy korszerű berendezés váltja fel a korábbi, 15 éves műszert. Megköszönte Kemenesalja polgárainak az újabb támogatást: ezzel a gesztussal az adományozók ismét jelét adták annak, hogy mennyire fontos számukra a kórház.

Dr. Krizmanich Mária főorvos kiemelte, hogy a szív- és érrendszeri problémák a lakosság 40 százalékát érintik. Az újonnan beszerzett készülék alkalmas a keringési problémák, a szívbillentyűk, a falvastagság és a szövetek átfogó vizsgálatára. A szakemberek így pontosabban fel tudják állítani a diagnózist, tehetnek javaslatot a további kezelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!