Celldömölk

2016.08.02. 17:05

Személyes és digitális

Celldömölk - A KMKK Kresznerics Könyvtára régóta élen jár az új információs bázisok kialakításában. A Németh Tibor könyvtárvezető által szerkesztett életrajzi gyűjteménye országosan egyedülálló. Az adattár bővül, vannak új szolgáltatások is.

Ölbei Lívia

A Kresznerics Könyvtár a folyamatos nyári nyitvatartás mellett a héten már keddtől péntekig 12 és 13 óra között zárva tart, érdemes erre a változásra odafigyelni.

Németh Tibor, a KMKK könyvtárának vezetője Fotó: Gyuricza Imre

A fennmaradó nyitvatartási időben viszont továbbra sem csak a polcokon érdemes böngészni. (Ahogy egy hajdani celli gimnazista, ma már neves író mondta: diákkorában nekiállt az A-nál, és végighaladt szépen az abc-n. Így alapozta meg az irodalmi olvasottságát.) Németh Tibor könyvtárvezető most arról számol be, hogy már a KMKK Kresznerics Ferenc Könyvtárában elérhető az a digitális tudománytár, amely Magyarország legnagyobb digitális adatbázisának számít: Jellemzően folyóiratokhoz, évkönyvekhez, periodikumokhoz nyújt hozzáférést, de lexikonokat, családtörténeti-, helytörténeti-, hungarológiai kiadványokat és könyveket is tartalmaz a csaknem 10 millió oldalas szövegállomány. A részletekről a könyvtár munkatársai szívesen adnak további tájékoztatást. Németh Tibor beszámolt arról is, hogy Celldömölkön a KMKK Kresznerics Könyvtárában kapott helyet a jogpont , amely szerdánként áll nyitva - közszolgálati alapon, térítésmentesen - a jogi segítséget igénylők előtt. Az internet szélesedő világában is szükség van a személyességre: A személyes tájékoztatás a jogi segítségnyújtás legteljesebb és leghatékonyabb formája. Az érdeklődő ügyfél tehát célzott és leginkább a saját ügyére szabott jogi segítségben részesülhet a könyvtárban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!