Celldömölk

2017.07.18. 17:55

Ataru a kráterből

CELLDÖMÖLK Harmadik alkalommal lépett fel a kőszegi japán dobos-ütő együttes a Ság hegy kráterében szombaton este.

Gyuricza Imre

Harmadik alkalommal is valóságos népvándorlás indult meg a hegy felé, majd a mára "filmes útként" ismert meredélyen kapaszkodott fel az érkezők fele, a többiek a Trianoni kereszthez vezető lépcsősort választották a kráter felé vezető úthoz. Teljesen mindegy volt, egy szusszanásnyi különbség sem volt a kettő között, a hegy mindenképpen megdolgoztatta a látogatót. Este nyolcra a közönség letelepedett a kráter alján, és a környező párkányokon, kezdődhetett a koncert. Söptei Józsefné alpolgármester köszöntötte elsőként a közönséget, és rövid ismertetőt tartott a japán dobolás mibenlétéről. A mára teljesen szórakoztató műfajjá vált taiko dobzene nagy hagyományokra tekinthet vissza, hajdan hírközlésre és ütközetekben a csapatok irányítására is használták. Básthy Béla, Kőszeg alpolgármestere is részt vett az eseményen, ő is köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki, hogy a kőszegi csapat immár országos hírnévre tett szert.

Dobkoncert Fotó: Gyuricza Imre

A koncert elsősorban a humor eszközeivel bővült, a közönség vette a lapot és díjazta a tréfásan is komoly előadásmódot. Az esti lejutás a hegyről még érdekesebbnek ígérkezett, hiszen nincs a kráter környékén közvilágítás, de a KMKK munkatársai jól világító, földbe szúrható mécsesek sorával világították meg a gyalogút mindkét oldalát, így a közönség biztonságos körülmények között távozhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!