CELLDÖMÖLK

2017.12.06. 11:00

Kemenesaljai barátok közt

A Kemenes-aljai Művelődési Központ és Könyvtár artmozijában tartotta meg közgyűlését a Kemenesaljai Baráti Kör. 

Vas Népe

A Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjai üdvözlik a közgyűlést. Fotó: Gyuricza Imre

A tanácskozáson elsőként a legutóbbi találkozás óta eltávozott tagokról emlékeztek meg néma főhajtással.

A diákok soha nem maradhatnak el a baráti kör eseményeiről. A kapcsolat kölcsönös, hiszen a baráti kör évről évre támogatja a legtehetségesebb fiatalokat. Viszonzásképpen ezúttal a Berzsenyi Dániel Gimnázium énekkara adott műsort, megadva a közgyűlés alaphangját is.

 

Pálné Horváth Mária alelnök köszöntője után Szelestey László, a Kemenesaljai Baráti Kör elnöke vette át a szót. nek. Kiemelte: folytatni kívánja elődje, dr. Zsiray Ferenc munkáját. Majd a város polgármesterét kérte föl immár hagyományos beszámolója megtartására.

A Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjai üdvözlik a közgyűlést. Fotó: Gyuricza Imre

Fehér László polgármester – aki szintén tagja a baráti kört működtető egyesületnek – rendszeresen részt vesz a baráti kör összejövetelein. Egyrészt azért, hogy tájékozódjon, másrészt azért, hogy tájékoztasson. Ezúttal számot adott a 2017-es év legfontosabb városi eseményeiről, eredményeiről, a közeljövő fejlesztési terveiről. Szó volt egyebek mellett a belvárosi piac – és a piac környéke – megújításáról, a Kemenes Vulkánpark mellett húzódó terület turisztikai hasznosításáról, a hamarosan megépítétendő új asztalitenisz-csarnokról, amely a futballszakosztály lehetőségeit is bővíti majd.

A közgyűlésen ezek után elfogadták a baráti kör jövő évi munkatervét. A tagok döntöttek például arról, hogy továbbra is kiírják a Jónás-Szente pályázatokat. Folytatják az ifjú tehetségek támogatását: ösztöndíjak felajánlásával. Szociális helyzetük és tanulmányi eredményük alapján nemcsak egyetemisták, hanem középiskolás diákok is megkaphatják a támogatást. A Kemenesaljai Baráti Kör tagjai elhatározták azt is, hogy 2018-ban előadás-sorozatot indítanak a körhöz és Kemenesaljához kötődő neves személyiségek életét, munkásságát felidézendő. Afféle „mindentudás egyeteme” lesz ez, cellieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!