Civil

2015.03.24. 13:52

Nagytakarítás Hegyfaluban – A főutcában zsákszám szedték össze a szemetet

Hegyfalu - Tavaszi nagytakarításba fogtak a falubeliek. A Faluszépítő Kör Szandi Lajosné irányításával kezdett a közös munkába. Felhívásukban kérték a helyieket, hogy a saját portájuk előtti közterületet, árkot, járdákat, túlnőtt növényzetet tegyék rendbe.

Civil Tudósítónktól

A szombat délelőttjét feláldozó csapat kilenckor gyülekezett a művelődési ház előtt. Utcánként fogtak neki a szemétszedésnek, a rendrakásnak. A legtöbb munka a falu főutcájában volt, hiszen itt – a hamarosan elkészülő elkerülőút átadásáig – a hatalmas átmenőforgalom neveletlen autósai zsákszám „termelik" a szemetet.

(balról jobbra) Lapáttal Varga Károly, kapálógéppel Károlyi Sándor, mellette Vargáné Patyi Piroska, Dóka Ferenc (plébános), Szandi Lajos.

Persze, szépítés is történt. A falu egykori „főterét", amely régen a Szent Imre Herceg nevet viselte, és ahol a település adventi koszorúja a karácsonyt várja, most ügyes kezek szépítették Károlyi Sándor szakmai irányításával.

A templom előtti téren húsvétfa áll. Fotó: Károlyi Mónika

A közterület tisztítása, a faluszépítés előfutára annak a lakosság számára ingyenes, szerdára tervezett lomtalanítási akciónak, amelyet a település önkormányzata, és a szemétszállítást végző cég szervez.

Kálmán József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!