Civil

2015.03.17. 15:35

Pista bácsi kizökkent

Nyőgér - Megemlékezés volt Nyőgérben a művelődési házban március 15-e tiszteletére. A köszöntőt Nagy Károly polgármester mondta, verset szavalt Pécz Eszter.

Civil Tudósítónktól

A megemlékezés után megnyílt Hajdu István festőművész életmű kiállítása. Hajdu István 1990-ben költözött Budapestről Nyőgérbe. 2010-ben bekövetkezett haláláig itt élt és alkotott. Az örököse 23 festmény bocsátott a művelődési ház rendelkezésére a kiállításra. A kiállított anyag sokféle témát foglal magába. Pista bácsi, ahogy a falubeliek nevezték, Máramarosszigeten született, ahonnan magával hozta a havasi táj szeretetét, több festményének témája a Havasok világa. Szerette a természetet az erdőt , a vadászatot. Ebben a témában is több képe készült. Több festményén örökítette meg a női szépséget.

Nagy Károly polgármester mondott köszöntőt Hajdu István (ahogy a falubeliek nevezték: Pista bácsi) életműkiállításán Nyőgérben
Fotó: Bozzay Lajosné

Életében három kiállítása volt a településen. Az első kiállítása alkalmából így vallott önmagáról.

"A kiszámíthatatlan földi életpályát, a lenni - nem lenni stádiumának mindegyikét a közérdekért kellene felhasználni, csak elég későn jöttem erre rá. Most azonban írással és festéssel nem csak magamat , de másokat is szeretnék egy-egy kis időre kizökkenteni az élet mindennapos gondjai, terhei alól. "


Bozzay Lajosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!