Civil

2015.03.08. 09:42

Virágot a polgármestertől - Toronyban és Gencsapátiban évek óta hagyomány a hivatalban dolgozó nők felköszöntése

Torony, Gencsapáti - Verssel és virággal kedveskedett közvetlen munkatársnőinek a toronyi és a gencsi polgármester.

Civil Tudósítónktól

Kovács György, Torony polgármestere fontosnak tartja, hogy azokat a női munkatársait, akik nap mint nap körülveszik és segítik a munkáját, felköszöntse. Meglepetésvendég is érkezett, Fazekas Gábor, a Szamóca Színház vezetője, helyi önkormányzati képviselő Kosztolányi Dezső Nők című versével lepte meg az ünnepelteket.

Torony: Kovács György polgármester köszönti Tóth Esztert (Fotó: Juhász Zsolt)

Sajnos nem tudott hosszasan Toronyban maradni, ugyanis Gencsapátiban is hasonló feladat várta, ahol - szintén hagyomány szerint - Bodorkós Ferenc polgármester a női munkatársakat egy-egy szál virággal, meglepetéssel és közös ebéddel köszöntötte.

„Azt mondjátok nincs annyi eszünk, mint nektek, de mégis a mi intelligenciánkra bízzátok, hogy beosszuk a fizetéseteket” - idézte Oriana Fallaci újságírónőt dr. Görög István rendhagyó köszöntőjében. A jegyző már gyermekkora óta gyűjti az idézeteket, ezek közül választott most is. A közös ebéd előtt a polgármesteri hivatal, az idősek klubja, az általános iskola, óvoda és a művelődési ház és könyvtár vezetői és dolgozói is meghallgathatták Kosztolányi gyönyörű költeményét.

Gencsapáti: Bodorkós Ferenc kolléganői között köszönti Ipkovics Gusztávnét (Fotó: Varga Albin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!