Civil

2015.08.30. 08:09

A Magyar Dal ünnepe a Fogyatékosok Otthonában is

Zsira - A zsirai Fogyatékosok Otthona immár negyedik alkalommal szervez lélekvarázsoló zenei programot a Magyar Dal Napján.

Civil Tudósítónktól

A pályázat ötlete az intézmény vezetőjétől, Hollósi Pétertől származott 2012-ben. Bár a szervezőket (a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft-t) először meglepte a megkeresés, de nyitott szívvel fogadták egy sérültekről gondoskodó intézmény csatlakozását. Idén regionális összefogással valósul meg a program, Bükhöz, a magyar dal fővárosához csatlakozott Zsira és Szombathely is. Itt nem csak beszélnek az integrációról, az intézet kapui mindig nyitva állnak. Színvonalas kulturális, művészeti programjaikon a zsirai és a környező települések lakói is rendszeres vendégek, s 2012-től ebbe a sorba szépen simult ez a rendezvény is. Hagyományt teremtettek, a zenei sokszínűség sokakat magával ragadott az évek során.

A Rimanóczy kastély mögötti park szeptember 11-én és 13-án ismét zenétől lesz hangos. Pénteken 19 órától Ismerős Arcok koncertet hallgathatunk, mottója ha barátja vagy a jónak . Vasárnap délután 13 óra 30 perctől a színpadon egymást váltják a zenekarok. Lesznek új hangok, de visszatérő vendégek is. Zenél a Cirákulum együttes Kőszegről, az Art Líra Sopronból, a Vox Megere Nagymegyerről (Szlovákia). Itt lesz Dudás András harmonikaművész Kecskemétről, a Szivárvány Zenekar Tordasról, a Gold Zenekar Szentgotthárdról, a Hangadók Ajkáról. Fellép a sokak által ismert Fiesta együttes, valamint Delhusa Gjon is. Sokféle stílus, hangulat, melyet együtt formálnak közös élménnyé épek és sérültek. Az ingyenes rendezvényre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!