Civil

2015.08.03. 09:09

Keresztet és zászlót szenteltek Telekesen

A Szijj család és a Csurgóforrás Alapítvány felújíttatta az 1885-ben Lóránt Anna által felállíttatott keresztet Telekesen.

Civil Tudósítónktól

A keresztet csaknem egy évvel ezelőtt egy vihar megrongálta, de a Szijj család eltökélte, hogy rendbe hozatja. Vasárnap szentmisén Andor Zoltán plébános szentelte fel a másodszor is felújított keresztet.

A szentmisét követően  a Csurgóforrás Alapítvány zászlóját is felszentelték. Az ünnepségen Szijj Istvánné, az alapítvány és a keresztet felújító család képviseltében megköszönte a felújításban közreműködők segítségét, és kérte a jelenlévőket, hogy fogjanak össze annak érdekében, hogy további keresztek újulhassanak meg a településen. Az alapítvány céljai között szerepel a helyi értékek megóvása, így a helyiek kezdeményezését az alapítvány – lehetőségeihez mérten – támogatni fogja. Az ünnepséget követően a résztvevők számba vették és egyeztettek a helyi értékeiket gazdagító örökségek védelméről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!