Civil

2015.10.05. 08:25

Patkót is dobáltak az ivániak a lóbarátok családi napján

Iván – Színvonalas családi napot szervezett szombaton az Iváni Lóbarátok Egyesülete.

Civil Tudósítónktól

A program délelőtt lovas túrával kezdődött, majd finom ebédet fogyaszthattak el a résztvevők. Délután különféle ügyességi versenyekben mérkőzhettek meg az ivániak, például  patkódobásban, paraszt síben. Az érdeklődők kipróbálhatták az íjászkodást is, melyben a Lövői Íjász Egyesület tagjai segítettek. Fiatal lovasok karusel bemutatóval kápráztatták el a nézőket, és egész nap lehetett lovagolni, sétakocsikázni.

A rendezvény színvonalát helyi  és vendégfellépők is emelték. Színpadra lépett az Iváni Hagyományőrző Néptánccsoport, őket követte a Fertőszentmiklósi Férfi Dalárda, azt követően a Kenyeri Rábamenti Citerazenekar, majd az Iváni Férfikórus adott műsort, és végül az Izisz Hastánccsoport bemutatóját láthatta a szépszámú közönség. A műsor után tombolasorsolás kezdődött, ahol számos értékes ajándék talált gazdára. A nyereménytárgyakat  a meghívott vendégek hozták magukkal, ezzel is támogatva a családi napot.  Helyi termelők portékáiból lehetett vásárolni: mézet, finom házi sajtokat. Végül meggyújtották a tábortüzet és megkezdődött  a hajnalig tartó bál, ahol a talpalávalót Habda Zoltán és zenekara szolgáltatta. Üstökben főtt  finom vacsora és sok sütemény várta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!