Civil

2016.02.12. 17:00

Fúvószene és farsangi hangulat a Bartók Teremben

Szombathely – Fúvószenétől és jelmezbe öltözött zenészektől volt hangos a koncert múlt szombaton a Bartók Teremben.

Civil Tudósítónktól

Nagyszerű zenei élményben lehetett részük azoknak, akik szombaton szem- és fültanúi voltak az ifjúsági zenekar hagyományos farsangi koncertjének. A koncert első felében komolyabb darabokat hallhatott a közönség, köztük Fulton, Huggans és Godfrey műveit. A koncerten két szólista is elkápráztatta a közönséget. A műsor első felében Tullner Flóra szólózott fagotton, ő három éve zenél az együttesben. A tehetséges fiatal zenész a Sistrum zenei versenyen nívódíjat kapott.

A szünet után néhány zenész jelent meg a színpadon, hogy a zene dallamaira a jelmezbe öltözött társaik bevonulhassanak.

A második részben is hallhatott egy szólót a közönség -  kürtön, Bokor Patrik előadásában. A szintén tehetséges ifjú zenész nyolc éve tagja a zenekarnak, és számos területi és országos versenyen szerzett előkelő helyezést és díjat.

A lelkes közönség vastapssal köszönte meg a zenészek játékát olyannyira, hogy három ráadás számot játszott a zenekar. A koncerten Mészáros Balázs vezényelt.

A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar tavaly egy nagyszabású koncerttel ünnepelte alapításának 35 éves jubileumát a megújult Agora Művelődési és Sportházban. Azon a koncerten nem, de most elhangzott azon fiatalok neve, akik mostanában csatlakoztak a zenekarhoz. Köszönetet mondtak mindenkinek, aki a koncert megvalósításában segítségére volt a zenekarnak.

Április 16-án találkozhat újra a közönség a zenekarral a Vendégjáték fúvósokkal című koncertsorozat ez évi állomásán, amelyen a meghívott vendégzenekar Csepreg Város Fúvószenekara lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!