Civil

2016.02.01. 14:23

Tollat fosztottak, tökmagot köpesztettek az őrségiek Muravidéken

Nagyrákos – Remek hangulatú tollfosztáson vettek részt néhány őrségi falu lakosai a határ túlsó oldalán fekvő szlovén-magyar faluban, Szerdahelyen (szlovén neve: Sredisce).

Civil Tudósítónktól

A mindössze 48 lakosú szlovéniai település január utolsó szombatjára tollfosztást és tökmagköpesztést hirdetett. Az Antal Ferenc Művelődési Otthonban estére ennek a létszámnak háromszorosa jelent meg: gyerekek, fiatalok, idősek egyaránt. Érkeztek a szomszédos szlovéniai falvakból, illetve Magyarországról: Magyarszombatfáról, Kercaszomorról, Bajánsenyéről, Nagyrákosról. A vendéglátók szeretetteljes fogadtatásban részesítettek mindenkit, aki elfogadta a közösségi oldalon közzétett meghívást. A szlovén és magyar nyelvű köszöntő után a „vendégek" kaptak egy zsák tollat meg egy szakajtó tökmagot, és kezdődhetett a munka! Nagy élmény volt a téli esték hamisítatlan kaláka hangulatát átélni.

A közös munka végeztével a hazaiak kocsonyával, hőkön sült pereccel, töpörtyűkrémes kenyérrel látták vendégül a segítőket, akik szintén nem érkeztek üres kézzel. Fogyott a sütemény, a bor, a pálinka. A jó hangulatú nótázás éjfél utánig tartott a csöpp muravidéki falu művelődési házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!