Civil

2016.06.07. 08:17

Hét kiló lisztből sütöttek palacsintát a bérbaltavári gyerekeknek

Bérbaltavár – Nagy helyi összefogással rendezték meg az elmúlt hét végén a faluban a gyermeknapot és a májusfa-kitáncolást.

Civil Tudósítónktól

A szervezést a közművelődési munkatárs és a roma önkormányzat vállalta magára. A települési önkormányzat és a Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület anyagi segítséget adott.

A szervezők a lakosságtól is sok támogatást kaptak, egyebek közt 50 ezer forint készpénzt is. A szőlősgazdák borral, egy vasvári vállalkozás jégkrémmel, a helyi lányok-asszonyok süteménnyel járultak hozzá a program sikeréhez.

A kézműves foglalkozásokat Koller Tímea közművelődési munkatárs vezette, a sportversenyt Kelemen Krisztina tanárnő állította össze.

A sütés-főzésből mindenki kivette a részét, hiszen hét kilogramm lisztből sült a sokféle ízű palacsinta, a felnőtteknek pedig pacalt főztek estére.


A hangulatos rendezvényen mintegy ötven gyermek vett részt, ők és az idősebb korosztály képviselői is remekül érezték magukat.

Schmidtauer Krisztián

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!