Civil

2016.06.27. 10:19

Korongoznak, sütnek, varrnak e héten Apátistvánfalván

Hétfőtől négynapos nemzetközi fazekastábornak ad otthont az apátistvánfalvi Két Tannyelvű Általános Iskola.

Civil Tudósítónktól

A program igen gazdag és változatos. A táborban a helyi iskola tanulói mellett a felsőszölnöki Kosics József kétnyelvű iskola tanulói, valamint két szlovén iskola diákjai vesznek részt Gradból és Mačkovciből. Összesen 35 tanuló tölti együtt a négy napot.

Két szlovén fazekas, Karel Šalamon és Štefan Zelko irányítják a korongozást, emellett számos kézműves tevékenység is helyet kap a tábor programjában. Hétfőn kirándulással indult a tábor. Zalaegerszegre, a kézműves házba látogattak el a résztvevők, ahol kipróbálhatták a kovácsolást, a gyöngyfűzést és a mézeskalács készítést, valamint kiállítást tekintettek meg.

Keddtől a délelőtt folyamán a foglalkozások az iskolában zajlanak: korongozás, kürtőskalács sütés, kavicsfestés, ékszerkészítés, varrás, hajtogatás. Kedden délután a csapat ellátogat Szlovéniába Šalba, ahol egy gazdaságot tekintenek meg. Szerdán délután pedig a felsőszölnöki Almalakban folytatódik a program. Csütörtökön délután négy órakor kezdődik a táborzárás kiállítással és kulturális műsorral egybekötve.

Holecz Lajosné

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!