Civil

2016.08.16. 09:26

A kötél húzta a rövidebbet a felsőcsatári sportnapon

Címkék#civil

Felsőcsatár - A kötél húzta a rövidebbet a kötélhúzó versenyen, a legerősebb férfi és a legügyesebb nő egy pár volt, a legfinomabb gulyást a falu legfiatalabb civil szervezete főzte – címszavakban így lehetne összefoglalni a szombati felsőcsatári sportnap legjeit. És persze mindenki nagyon jól érezte magát.

Civil Tudósítónktól

Tűzoltóversennyel kezdődött szombaton délelőtt a felsőcsatári sportnap. Ebéd után aztán hamar benépesült a sportpálya és környéke. A füvön gyermekfoci-bajnokság kezdődött, amit a nősök-nőtlenek mérkőzés követett, és vízifocit is egyre többen próbálták ki, miközben a pálya szélén nyolc civil csapat készülődött a gulyásfőzőversenyre.

Ahogy véget ért valamelyik “küzdelem”, Kratochvill Attila polgármester vezényletével máris újabb versenyszámhoz sorakoztak a falu sportos lakói. A “Ki a legerősebb férfi?” megmérettetésre például tíznél többen jelentkeztek, közülük Kopácsi Gergely végzett a harmadik, Pulczer Gábor a második helyen, míg a győztes Feigl Konrád lett. Hasonló lelkesedéssel küzdöttek a nők a “Ki a legügyesebb hölgy?” versenyszámban, amelynek harmadik helyezettje Patakiné Wágner Beatrix lett, a második helyen Palatin Regina, az elsőn pedig Feiglné Wágner Henriett végzett. Eszerint Felsőcsatáron az idén a legerősebb férfi és a legügyesebb hölgy egy pár.

A legtöbben, csaknem harmincan a 11-es rúgó versenyre neveztek. Végül a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Németh Péter, a másodikra Tieber János, az elsőre pedig Cobzaru Renát állhatott. Hasonlóan népszerű volt a sörivóverseny is, amelynek harmadik helyezettje Hérics Róbert lett, a második Németh Vilmos, míg az első Pulczer Gábor.

A gyerekek szörpivásban és palacsintaevésben jeleskedtek. Az előbbiben Grünfelder Fruzsina lett az első, míg a nagyobbaknál Feigl Kristóf győzött. Palacsintaevésben a nagyok közül  Sely Veronika, a kicsiknél pedig Grünfelder Fruzsina volt a legügyesebb.

A snapszerbajnokság győztese Biroczki Zoltán lett.

A településrészek – Alsócsatár és Felsőcsatár – közötti hagyományos kötélhúzóverseny ezúttal döntetlennel végződött, miután a részt vevő hölgyek és urak olyan erővel feszültek egymásnak, illetve a kötélnek, hogy ez utóbbi elszakadt.

Időközben elkészült mind a nyolc civil csapat gulyása. A zsűri értékelése szerint az idei főzőverseny harmadik helyezettje a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Egyesület lett, míg a második helyen az Egyházközségi Tanácsadó Testület csapata végzett. A legjobb gulyást a falu legfiatalabb civil szervezete, a Pinkamenti Turisztikai, Kulturális és Sportegyesület gárdája főzte.

Az eredményhirdetés után mindenki hozzálátott a jól megérdemelt vacsorához. Aki nem lakott jól a gulyásból, az önkormányzat jóvoltából a Kállai Csaba által főzött vaddisznópörköltből is falatozhatott. Közben a Bioritmus zenekar szórakoztatta a közönséget, meggyújtották a máglyát, és megkezdődött az utcabál.

Csatári László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!