Civil

2016.08.20. 18:28

Népek táncai a gotthárdi búcsúban

Szentgotthárd – A város búcsúnapján megtelt a Várkert. Megannyi árus kínálta portékáját, és bőven fogyott a hűsítő italokból is. Délután, a szabadtéri színpadon folklór-műsort láthatott a szépszámú nézősereg.

Civil Tudósítónktól

Korbacsics Tibor, a körmendi Béri Balog Ádám táncegyüttes vezetője érdeklődésünkre elmondta, az 1968-ban alakult táncegyüttes kiemelt feladatának tekinti a Kárpát-medencei folklór ápolását, bemutatását. Így az ünnepi műsorban magyarországi román (eleki) táncokat, valamint dél-alföldi táncokat mutattak be a szentgotthárdi közönségnek. Műsoruk második felében pedig szűkebb hazájuk népművészetébe nyújtottak bepillantást, „Táncok Vasvármegyéből” címmel.

A körmendiek Dél-alföldi táncot is roptak

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület által rendezett búcsúi vigadalomban színpadra lépett a csehországi KisRadhosty gyermek együttes, akiknek az Ondr-Zsejnyicsek zenekar húzta a talpalávalót, s bemutatkoztak a helybeli Partium Alapfokú Művészetoktatási Iskola növendékei is.

A cseh gyermekek Valach-vidék folklórját mutatták be Fotó: Horváth R. László

A majd' kettő órás néptáncprogram méltán aratott nagy sikert a szentgotthárdi Várkertben rendezett búcsúban, ahol a nagyérdemű vastapssal honorálta a táncosok produkcióját.

Horváth R. László

Címkék#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!