Civil

2016.09.16. 05:51

Konyhai tüzet oltottak látványosságként a vátiak

Vát – A 125 éves jubileum alkalmából idén is megrendezte Vát Község Önkormányzata és az Önkéntes Tűzoltó Egylet Vát az egész délután tartó Tűzoltó Napot Váton.

Civil Tudósítónktól

Szerdahelyi Tibornak az Egylet elnökének rövid köszöntőjét a Himnusz követte. Beszédet mondott Pintér Richárd, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság tűzoltó parancsnoka, valamint Pup József váti polgármester. A polgármester beszédében rámutatott, példaértékűnek és követendőnek tartja az akkori és a mostani önkéntes és hivatásos tűzoltók, katasztrófavédelmi dolgozók munkáját. Bízik abban, hogy következő években lesznek erős karok, amelyek emelni fogják a zászlókat, lesznek bátor és önfeláldozó szívek, akik másokért akár tűzbe is mennek.

A köszöntőt követően Zakó Jenő plébános megszentelte a 125 éves jubileumi szalagot, majd az emléklapok kiosztása következett a régi tűzoltóknak. Az ünnepséget az elhunyt Tóth László váti tűzoltó parancsnok síremlékének koszorúzása zárta a váti köztemetőben.

Pup József váti polgármester tűzi fel az emlékszalagot. A sátor alatt: balról Szerdahelyi Tibor, az Egylet elnöke (fehér pólóban, fekete nadrágban), mellette Pintér Richárd tűzoltó parancsnok egyenruhában
Fotó: Kövesdiné Rózsa Viktória

A rendezvény szabadprogramjai kezdődtek ezután kutyás bemutatóval, a hivatásos tűzoltók bemutató műsorával, ahol egy konyhai tüzet oltottak el a közönség előtt. Volt ezen kívül kismotor fecskendő bemutató, amit elsőként a lelkes váti gyermekekből újonnan alakult ifjúsági csapat szerelt. Végül az időskorúak által kialakított csapat is megmutathatta tehetségét.

Ezt követően az egyes tűzoltó csapatok mérették meg magukat verseny keretében. Így Sorkifalud női és férficsapat, Porpác férfi csapata, majd Vát női és férfi csapata. I. helyezést ért el a Vát férfi csapat, II. helyezést a Vát női csapat, végül III. helyen végzett Porpác csapata, akik át is adták a vándorserleget az I. helyezést elért csapatnak. A részvételért minden csapattag emléklapot kapott.

A rendezvény résztvevőit a bemutatókon, versenyeken kívül még ugrálóvár, arcfestés is várta.A jól sikerült Tűzoltó Napot egy közös vacsora, majd egy fergeteges bál zárta.

Váradi Renáta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!