Civil

2016.09.26. 10:16

Népmesékben éltek a pecöli iskolások egy hónapon át

Pecöl - Benedek Elek nevéhez fűződő programsorozattal emlékeztek meg a népmese napjáról és az író születésnapjáról a Gróf Erdődy Ferenc Tagiskolában.

Civil Tudósítónktól

A népmese napját Magyarországon első ízben 2005. szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján rendezték meg a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére abból a célból, hogy a meseszeretők ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

A fotón balról jobbra haladva: Szalai Titanilla, Czibók Bence, Tóth Richárd, Tóth Anasztázia, Vámos-Serman Ildikó

A pecöli iskolában azonban nemcsak egy nap, hanem az egész hónap a meséről szólt. Hétről hétre újabb és újabb mesével lettek gazdagabbak a gyerekek. A program zárásaként a vegyes korcsoportú csapatok vetélkedőn elevenítették fel tudásukat. Forgószínpadszerűen járták végig az állomásokat. Volt a feladatok között apróhirdetés, meserészletek felismerése, találós kérdés, kép-mese egyeztetése, igaz-hamis állítások, borsó- és lencseválogatás, levélrészletből szereplők beazonosítása, betűkből szavak kirakása, történethez társítás.

„Ezen írás útján közhírré tétetik, hogy Szent Mihály hava, őszelő 23-án a pecöli gyerekek sikeresen teljesítették a népmese napja projekt feladatait, alulírottak ünnepélyesen tanúsítjuk és nagyrabecsüléssel gratulálunk"- ez olvasható azon a diplomán, amelyet minden kisdiák kapott a munkája elismeréséül. A projekt ötletgazdája Vámos-Serman Ildikó tanítónő volt.

Szöveg és fotó: Süle Miklósné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!