Civil

2016.10.13. 17:45

Idősek ünnepeltek - Harmonikaszó mellett telt el a délután

Gersekarát - Október 9-én, vasárnap ünnepelték a település időskorú lakóit a helyi művelődési házban.

Civil Tudósítónktól

Az önkormányzat közösségi autóbusszal szállította a résztvevők többségét a helyszínre. Az ünnepség a nemrég megválasztott új polgármester, Pászthory Istvánné köszöntőjével kezdődött, majd a helyi általános iskola, aztán a zeneiskola növendékei adtak műsort. A kulturális programot a helyi dalkör zárta egy katonadalokból álló csokorral.

A helyi általános iskolások is köszöntötték a település időseit Fotó: Ferencz Lászlóné

A polgármester asszony gratulált a kerek évfordulót ünneplő időseknek. Az önkormányzat ajándékcsomagját mindenkinek személyesen szállítják majd ki.

Ezután következett a vacsora: sertéspörköltet kóstolhattak tarhonyával, majd a képviselők, a művelődési ház dolgozói és kulturális közfoglalkoztatottjai által készített süteményekből válogathattak. Házi bor és pálinka is hozzájárult ahhoz, hogy erre a délutánra mindenki elfelejtse búját-baját. Az idősek beszélgetéssel és harmonikaszóval kísért nótázással töltötték ki a délutánt, észre sem vették, milyen gyorsan eltelt az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!