Civil

2016.10.05. 08:51

Megáldották a felújított kápolnát Toronyban

Torony - Kettős ünnepre készültek október első napján a toronyi hívek: azon a napon ünnepelték az Assisi Szent Ferenc tiszteletére emelt ondódi kápolna búcsúnapját, és akkor áldották meg a kívül-belül megújult kápolnát.

Civil Tudósítónktól

A szentmise elején az egyházközség tanácsadó testületének alelnöke köszöntötte a kápolnát megáldó Németh Károly atyát, aki hosszú éveken át hirdette az igét Toronyban. Károly atya válaszában Isten áldását kérte a kápolnára és a hívekre, majd a szentmise homiliájában a kápolna védőszentjéről, Szent Ferencről elmélkedett, aki egy kis, romos kápolnában találta meg lelki megnyugvását. A szent Isten házában talált választ kérdéseire; itt határozta el, hogy lemond vagyonáról, újjáépíti a kápolnát, és Istennek szenteli életét. - Az egyházközség egy megújult kápolnát vehet birtokba.

Fotó: Hoós Flórián

Dr. Perger Gyula atya sokat tett a rábízott négy templom felújításáért is. Isten előtt kedvesek ezek a cselekedetek, s jeleket küld, amivel bátorít minket. Jelet küldött a toronyiaknak is, mivel sok év után egy toronyi szeminarista is velünk ünnepli az eucharisztiát. A papi hivatásnál pedig nincs nagyobb érték egy plébánia számára. Jöjjünk minél többen Isten házába, éljünk a felújított kápolna lehetőségével, hogy az Úrral találkozva kérdéseinkre választ találjunk, és lelki megnyugvást nyerjünk - hangzott el Károly atya szentbeszédében.

Fotó: Hoós Flórián

A szentmise végén a plébános atya megköszönte a 24 éve épült kápolna felújítását Pápai Évának és dr. gy Endrének. Gyula atya köszönetet mondott Károly atyának is, aki saját templomaként tartotta számon eddig is a kápolnát,és igazi lelki atyja Torony, Dozmat, Bucsu, Sé híveinek. Továbbá kérte Isten áldását Károly atyára, hogy fizikailag is jelen tudjon lenni még sokáig közöttünk és vezessen bennünk Isten országa felé.

 

Hoós Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!