Civil

2016.12.19. 13:07

A polgármester kínálta a halászlét Püspökmolnáriban

Püspökmolnári - Hagyományteremtő szándékkal indult még 2010-ben, végül az is lett belőle.

Civil Tudósítónktól

A helyi önkormányzat jóvoltából ez évben is megrendezték Püspökmolnáriban a karácsonyváró délutánt, ahol a nagyérdemű programok széles választékával és ünnepi hangulattal találkozhatott, de nem maradhatott el az ilyenkor szokásos vásár, valamint finom falatokból sem volt hiány.

Szombaton kora délután már álltak a sátrak a püspökmolnári faluház udvarán, s míg a férfiak Rodler Csaba polgármester vezérletével lelkesen készítették a halászlevet, a helyi horgolószakkör tagjai szebbnél-szebb karácsonyfadíszekkel és egyéb ajándékokkal várták a karácsonyváró délutánra érkezőket. Az iskola szülői munkaközösségének tagjai süteményt árultak, de lehetett venni az iskola diákjai által készített karácsonyi díszekből is.

A faluházban eközben kulturális programok kezdődtek, a megjelenteket Palkó Istvánné, a faluház vezetője köszöntötte. Elsőként a helyi énekkarosok léptek színpadra ünnepi dalcsokrukkal. Őket követték az iskolások - a kisdiákok a híres, Jókai Mór tollából származó „Melyiket a kilenc közül?" című színdarabot adták elő. A rendezvényen fellépett még Birinyi Mónika és Bálint Csaba az Orfeum Vándorszínpad képviseletében, repertoárjukban karácsonyi gyerekdal, valamint musicalbetét és vers is szerepelt. Természetesen az ovisok műsora sem maradhatott el, a legkisebbek tánccal is készültek az ünnepségre.

Zárásként ezúttal is sor került a közös éneklésre, majd a nagyérdemű és a szereplők is kimentek a faluház udvarára, hiszen itt lehetett megtekinteni a 2016-os év helyi eseményeinek képeiből összeállított videót, valamint finom sült kolbász, tea és forralt bor várt az időközben megéhező és megszomjazó vendégekre. Természetesen a halászlé is elkészült, amit maga Rodler Csaba polgármester szolgált fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!