Civil

2016.12.14. 16:31

Három napig itt lakott a Mikulás!

Csehimindszent - A településen, december 5-én este minden gyermek a kerítésük előtt, a sövényük mögött, az ablakból izgatottan figyelte, mikor érkezik otthonuk elé a Mikulás a kis krampuszokkal.

Civil Tudósítónktól

Lelkesen készültek odahaza, az iskolában, és az oviban Mikulás versekkel, kedves, köszöntő dalokkal.

A gyerekek örömére komótosan, hatalmas zsákkal a vállán minden házhoz megérkezett a várva várt Télapó, és a versek, dalocskák előadása után, markukba kapták a jól megérdemelt, apró ajándékokat.

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

Másnap reggel a gyerekek a ragyogóan kitisztított csizmáikban találták a bőségesen megrakott Mikulás csomagokat odahaza, majd december 7-én az iskolában Mikulás-napot rendeztek a diákok örömére. Kicsik és nagyok rénszarvas szarvacskákkal, Mikulás sapkákban szaladgáltak, tanáraikkal közösen pizzát sütöttek ebédre, és méltóképpen várták az iskolai Mikulást, de a krampuszait már nem annyira!

Az óvodában nemcsak a kicsik kaptak ajándékot ezen a napon, hanem maga az odalátogató Mikulás is, ugyanis a gyerekek, az ölében ülve, az önértékelés jegyében, bevallották óvodai csínytevéseiket, apró hibáikat, és megígérték, hogy ezután szívvel-lélekkel, rendes viselkedéssel várják a karácsonyi ünnepeket.

Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!