Civil

2016.12.02. 13:19

Pezseg az élet Csehimindszenten

Csehimindszent - Programok kavalkádját rendezték meg a kis faluban.

Civil Tudósítónktól

Az iskola és az óvoda is Tök jó napot rendezett, amelynek keretében a gyerekek csodás tököket faragtak, denevéres, vámpíros, fekete cicás dekorációt készítettek. Az iskola alagsorában gondosan berendezett rémszobába látogattak, sikolyoktól volt hangos az épület. Márton napján a kicsik libakereséssel, a nagyok vetélkedőkkel készítették fel a pocakot a libazsíros kenyérre, majd Déri Péter esperes áldását követően maguk készítette lámpásokkal a Szent Márton tiszteletére rendezett körmenetre indultak.

Idelátogatott Nagy Tamás Japán-Taiwan kerékpár túrája után, élményekkel, fényképekkel, emlékekkel elhalmozva a falu lakóit.

Dr. Borcsányi-Andits Mónika homeopátiás terapeuta vitaminokról és az egészséges táplálkozásról szóló tanulságos előadása csak a jéghegy csúcsa volt. A diákok nagy része ellátogathatott a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházba, ahol a Dzsungel könyve című, kétfelvonásos zenés darab szem- és fültanúi lehettek. És ha még nem szereztek elegendő élményt ebben az évben, a Mindszenty József Általános Iskola eddigi igényes tevékenységének köszönhetően a Diótörő című darabot is megnézhetik még karácsony előtt.

Apropó, a karácsonyi ünnepek: Csehimindszenten hagyomány mind a Szépkorúak karácsonya, mind a Falu karácsonya ünnep, amelyek minden évben meghitt hangulatban telnek, összekovácsolják a közösséget. Fukszberger Imre polgármester pontosan erre a témára élezte ki az aktuális közmeghallgatáson mondandóját. Az idén és jövőre, mind az iskola, mind az önkormányzat részéről benyújtott pályázatok és a művelődési ház munkája is a lakosság érdekeit szolgálják.

Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!