Civil

2017.02.09. 12:38

Levizsgáztak a közfoglalkoztatottak

Torony - Sikeres vizsgát tett tizenhárom toronyi közfoglalkoztatott, akik már meg is kapták a bizonyítványukat. Az OKJ-s középfokú végzettséggel mezőgazdasági munkásként helyezkedhetnek el.

Civil Tudósítónktól

Torony Község Önkormányzata, a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Vépi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium képzési lehetőséget kínált Toronyban alapfokú végzettséggel rendelkező személyek részére, akik a háromszáz órás elméleti és gyakorlati tanfolyam után mezőgazdasági munkás OKJ-s bizonyítványt kaphatnak.

Az elméleti oktatás helyszíne a Toronyi Művelődési Ház volt, míg a gyakorlatot az egyik tehenészetben végezték. A tananyag pedig növénytermesztés és állattenyésztés volt.

Fotó: Pék László

Toronyból tizenhárom közfoglalkoztatott jelentkezett a képzésre. Valamennyien befejezték a tanfolyamot, majd sikeres vizsgát tettek, mégpedig 4-esnél jobb átlageredménnyel. A bizonyítványukat a napokban vehették át.

A képzésen résztvevők a tanfolyam ideje alatt közfoglalkoztatási bérben részesültek.

Pék László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!