Civil

2017.03.04. 11:40

A színek gyógyírt adhatnak - Hosszú Laura bemutatkozása Szentgotthárdon

Szentgotthárd - A Pannon Kapu Kulturális Egyesület tavaszi rendezvény-sorozatának nyitányaként, március 3-án Hosszú Laura képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a szentgotthárdi színház aulájában.

Civil Tudósítónktól

A tárlatot Mihály Klaudia, a PKKE munkatársa ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, Kóbor Szonja pedig Kosztolányi Dezső Mostan színes tintákról álmodom című vesét tolmácsolta. Majd a zeneiskola klarinétosai, Szunyog Borbála, Szunyog Timea és Csuk Olivér Johannes Brahms Meredek hegycsúcsok – Most virágoznak a rózsák klarinétkvartettjét adták elő, Rezső Rita pedagógus vezetésével.

A harminc esztendős alkotó a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában, majd később a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán szobrászatot tanult. Első önálló kiállításán festményekkel, szobrokkal mutatkozott be a nagyközönségnek Laura, aki vizsgamunkája előtt vallott arról, hogy műveivel gondolkodásra szeretné késztetni a szemlélődőket.

Hosszú Laura és a diplomamunkája

– Érzéseket szeretnék kiváltani az emberekből – mondta a Nagykanizsán élő alkotó. – Sajnos, a mai világban mintha kiveszőben lenne ez a reakció, mintha egy érzéstelen világban élnénk. Szürkén: feketén-fehéren. A színek minderre gyógyírt adhatnak, ezért fontos a színkavalkád a vásznon, és életünkben egyaránt.

Kóbor Szonja, Mihály Klaudia és az alkotó Hosszú Laura

Laura diplomamunkája egy (pontosabban kettő) fából készült alkotás, amely a test+lélek+szellem címet viseli, letisztult formavilágot, nyugodt vonalvezetést tárva a látogató elé; nem úgy, mit a vászonra festett színek, amelyek hullámozva vibrálnak kék-vörös színekben.

A „Változás ereje" című kiállítás március 17-ig tekinthető meg a szentgotthárdi színház aulájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!