Civil

2017.03.27. 19:21

Rába-vidéki képek – monográfia bemutató Apátistvánfalván

Apátistvánfalva - A Muraszombati Területi és Tanulmányi Könyvtár valamint a Magyarországi Szlovének Szövetsége által közösen szervezett meseest sorozat második felvonásaként, ezúttal az apátistvánfalvai kultúrházban elevenítették fel a régmúlt időket.

Civil Tudósítónktól

Megsárgult fotók, harminc, ötven, hatvan, hetven évvel ezelőtt készültek. A hat fényképész által dokumentált életképek bemutatják egy letűnt világ mindennapjait, a bölcsőtől a sírig.

Sok érdeklődőt vonzott a kötet-bemutatója Fotó: Zveza Slovencev na Madžarskem

A kétkezi munka, és az öröm a nehéz időkben; az iskolaélet, az önkéntes tűzoltók mindennapjai elevenednek meg a közelmúltban napvilágot látott kötetben, melyet a minap mutattak be Apátistvánfalván.

A Felsőszölnökről származó, Rábatótfaluban élő Szvétecz Zoltánné mesét olvasott fel Apátistvánfalván Fotó: Zveza Slovencev na Madžarskem

Dr. Klaudija Sedar, a kötet szerkesztője elmondta, igyekeztek olyan pillanatképeket összegyűjteni, amelyek egy-egy mérföldkövet jelentenek a családi és társadalmi életben.

Sok érdeklődőt vonzott a kötet-bemutatója Fotó: Zveza Slovencev na Madžarskem

A kiadvány bemutatja az alig száz négyzetkilométernyi terület kulturális örökségét, és betekintést enged az itt élők múltjába.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!