Civil

2017.04.25. 09:47

Az anyanyelv állt a középpontban a Dési iskola megyei versenyén

Szombathely - A Dési Huber István Általános Iskola tanítói munkaközössége idén immár 27. alkalommal rendezte meg megyei szépolvasási és nyelvhelyességi versenyét, melynek - a megmérettetésen túl - nem titkolt célja anyanyelvünk ápolása és az olvasás megszerettetése.

Civil Tudósítónktól

Az elmúlt három évtized csaknem harminc versenyének mindegyikén izgalmas és változatos feladatokkal, az életkori sajátosságokhoz illeszkedő olvasmányokkal várták a szervezők a részt vevő alsó tagozatos kisdiákokat. Ezúttal – az írásbeli feladatlap mellett – a második évfolyamosok népmesék, a harmadik és negyedik évfolyamosok pedig napjaink népszerű ifjúsági műveiből választott részletek felolvasásával is készültek.

A részt vevő harmadik és negyedik évfolyamosok közös csoportképe

A jó hangulatú megmérettetést a Dési iskola 4. a osztályos diákjainak műsora és Kiss Péter intézményvezető megnyitó gondolatai vezették be. Majd a részt vevő 31 diák a szakavatott zsűri - Bálint Éva, a Weöres Sándor Színház színművésze, Vass Péterné logopédus és Andrásiné Szép Marianna óvodavezető - elé lépett.

A részt vevő második évfolyamos tanulók csoportképe

A másodikosok olvasással, míg a harmadik és negyedik évfolyamosok nyelvhelyességi feladatlap kitöltésével is bizonyíthattak. Miközben a versenyteremben megelevenedett a Négyszögletű Kerek Erdő, beköszönt Berg Judit alakja, Rumini, és a mesehősök megbújtak a padok között, lassan a zsűri is meghozta döntését, és kialakult a végeredmény. A második évfolyamosok kategóriájában első helyezést ért el Börzsei Sára (Bolyai), második lett Kispál Patrik, (vépi Hatos Ferenc Általános Iskola), a harmadik helyezést pedig a Reményik iskola tanulója, Perjési Bálint szerezte meg.

A megnyitó látható (4. a osztály műsora)
Fotó: Biró-Smolczer Krisztina

A harmadikosok között a legügyesebbnek a Gothard iskola tanulója, Vámos Dániel bizonyult, második lett a Bolyai iskola diákja, Hollósi Hédi, harmadik helyen pedig Taba Zsombor, a Neumann iskola tanulója végzett. A negyedik évfolyamosok kategóriájában Őry Orsolya, a gencsapáti Apponyi Albert Általános Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak, Váraljai Vanda, a Váci Mihály iskola tanulója a második lett, míg a Neumann iskolából érkező Bognár Barna a harmadik helyen végzett.

Az új ismeretek, tapasztalatok mellett minden résztvevő értékes könyvjutalommal is gazdagodott, a zsűri értékelését követően az oklevelet és emléklapokat az intézmény vezetője, valamint Kiss Erika, a verseny főszervezője adta át a gyerekeknek.

A rendezvényt a szombathelyi közgyűlés oktatási és szociális bizottsága támogatta.

Biró-Smolczer Krisztina

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!