Civil

2017.05.30. 08:45

Egy nap az egészségért Egervölgyön

Egervölgy - Együtt az egészségért címmel tartottak sportágakat népszerűsítő és egészségvédelmi napot Egervölgyön gyerekekkel, szülőkkel, Hobbistákkal, olimpikonokkal, híres vasi sportolókkal, egészségügyi szakemberekkel.

Civil Tudósítónktól

Az egervölgyi Suli Harmónia Általános Iskola a Nemzeti Tehetség Program keretében 900 ezer forint támogatásban részesült Együtt az egészségért című pályázatával. Céljuk az volt, hogy a tanulók, szülők, környékbeli fiatalok kevésbé ismert sportágakat ismerhessenek meg, próbálhassanak ki. A szombathelyi Hobbisták Önvédelmi SE szakembereinek részvételével bemutatót láthattak ökölvívás, thai-box, crossfit, erőemelés, önvédelem sportágakból, s szakemberek segítségével, irányításával próbálhatták ki azokat. Az egészségügyi sátorban szűrővizsgálatok, egészséges táplálkozással kapcsolatos tanácsadás, ételkóstoló, elsősegélynyújtási bemutató várta a résztvevőket. A program keretében 180 ezer forint értékben sportszereket szerezhetett be az iskola, s ezeket tanulóik ki is próbálhatták a nap folyamán.

Gadó András elhúzza a tűzoltóautót

Krutzler Eszter Keresztúri Tímeának segít az emelésben

Halmosi Péter autogramot oszt

A rendezvényre vasi olimpikonok, híres sportolók is ellátogattak: Gadó András erőemelő Európa bajnok, Krutzler Eszter olimpiai ezüstérmes súlyemelő, Csercsics Richárd magyar bajnok birkózó. Halmosi Péter, a Haladás csapatkapitánya nyitotta meg Híres vasi sportolók című kiállításukat. A nap legizgalmasabb eseménye volt, mikor Gadó András egyedül elhúzott egy tűzoltóautót. A Gersekaráti Kötélugró DSE tagjainak színvonalas produkciója zárta a rendezvényt.

 

 

Péntek Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!