Civil

2017.07.03. 13:38

A szerelemhez (is) kell egy kis show

Szentgotthárd - Egyöntetű volt a városban a vélemény: kár, hogy csak négy napig tartott a Szerelmesek Fesztiválja, amely június 28 – július 2. között várta az érdeklődőket, több helyszínen megannyi sokszínű programmal.

Civil Tudósítónktól

Vasárnap, a zárónapon kedvező időjárás mellett (szó szerint) telt házzal, százhúsz százalékon égett a szerelemláng Szentgotthárdon. Az Alma együttes hip-hop – vitamindús koncertjét mintegy félezren tapsolták, énekelték végig a karon ülő gyermektől a nagypapákig.

Az Alma együttes huszonegy évvel ezelőtt adott egy nagy sikerű klub-koncertet Szerelem a bölcsőtől a sírig címmel – mondta Buda Gábor, az együttes frontembere. - A szerelem kortalan érzés, amely lehet képzelt is. Mi idevalók vagyunk, mármint a Szerelmesek Fesztiváljára, hisz' koncertindító dalunk is egy gyermekkori szerelemről szól.

A mozgókép szerelmesei mindeközben romantikusan erotikus filmeket nézhettek összebújva a moziban.

A színházban a pótszékek is kevésnek bizonyultak, nagy volt az érdeklődés Jakupcsek Gabriella talk-showja iránt. A médiaszemélyiség pillanatok alatt forró hangulatú, poénbombáktól sem mentes beszélgetést varázsolt, közösen vendégeivel. Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész elárulta, hogy kéthetes ismeretség után hogyan kérte meg hitvese, Nagy-Kálózy Eszter (friss) Kossuth-díjas színésznő kezét 1990-ben. A Nemzeti Színház színésznője szerint a szerelem nem múlik el, és véleménye szerint sokan élnek e földtekén, akik nem tudnak szerelem nélkül meglenni.

Hevesi Tamás popzenész, labdarúgóedző bevallotta, életében egyszer adott szerenádot egy kislánynak, aki nem is volt otthon, a lány mamája viszont szívesen hallgatta a kürtmuzsikát. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus szerint fontos, hogy mindennap szerelembe essünk, legyünk szerelmesek a szerelembe. A beszélgetés közönsége választ kapott arra a kérdésre is, hogy fenntartható állapot-e a szerelem? És, hogy a szerelmet is kell néha ízesíteni, fűszerezni. Az egy órás beszélgetést a nézők hosszan tartó vastapssal jutalmazták.

A nap és a fesztivál zárásaként a Magna Cum Laude a várkerti szabadtéri színpadon énekelte a szentgotthárdi estébe: Álmaim kéklő egén, gyümölcsfáim tetején, pálinka, szerelmem, légy az enyém

Horváth R. László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!