Civil

2017.07.25. 08:17

Négyszáz vasi zarándok imádkozott Máriacellben

Szentgotthárd - Tizedik alkalommal indult gyalogos zarándoklat Szentgotthárdról Máriacellbe a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd szervezésében. Az ötnapos, 180 kilométeres távot ötvennyolcan teljesítették.

Civil Tudósítónktól

A jubileumi zarándoklatra Vas megye minden szegletéből érkeztek Körmendtől Vasvárig, Káldtól Rábatótfaluig, sőt még Erdélyből is. A Balassi István gércei, és Kovács Zsolt székelyföldi plébánosok által vezetett csoport úttalan utakat is bejárva, az osztrák gazdák szeretetétől övezve érkezett meg a búcsújáró kegytemplomhoz Mária-Magdolna ünnepén. A bazilikánál több mint háromszáz családtag, barát, ismerős várta a megfáradtakat, akik az utolsó három kilométert szakadó esőben tették meg, s dacolva az időjárással mosolyogva álltak össze egy közös fotózásra a máriacelli bazilika bronzkapujánál.

A koncelebrációs szentmisén a négyszáz vasi zarándok együtt imádkozott a betegek gyógyulásáért, a szenvedők és a bajba jutottak megsegítéséért. Kérték a Magyarok Nagyasszonyának közbenjárását, hajoljon le irgalmas szívvel a megfáradtakhoz, könnyítse meg számukra az élet terheit. A hálaadó mise a Magyar Himnusz közös eléneklésével, a zarándoklat pedig szeretetlakomával ért véget.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!