Civil

2017.07.27. 08:07

Új rendezvénytéren zajlott a csipkereki falunap

Csipkerek - A településen július 15-én szombaton rendezték meg a falunapot, melynek a szabadtéri, fedett színpaddal rendelkező rendezvénytér adott helyett.

Civil Tudósítónktól

Jóna László polgármester köszöntőjét követően kulturális műsorok követték egymást.

Az elsőként a helyi óvodások léptek fel saját műsorukkal, és látványos előadással, ahol színes lufik, szalagok, esernyők is kellékül szolgáltak a produkcióban. A gyerekeket a Csipkereki Önkormányzati Óvoda intézményvezetője Kupóné Bene Barbara készítette fel, és tanította be a koreográfiát. Elbűvölték a nézőket és mosolyt csaltak az arcokra a „Gyermek volt minden óriás" dallal valamint a Mary Poppins ernyős tánccal.

Csipkereki Óvodások

A fellépők között ott volt a Csehimindszenti Asszonykórus fergeteges Zomba előadása, melyen a nézők meggyőződhettek arról, hogy az idős kor nem is olyan vészes, a bot néha nem segédeszköz, hanem kellék, a kötény pedig kiváló rejtekhely a szomjoltónak..

Sztárvendégként Kaczor Feri lopta be magát a közönség szívébe dalaival. Az Oszkói Tánccsoport modern táncokat mutatott be, pár perc erejéig rock and roll hangulatot teremtve.

Kaczor Feri sztárvendég

A műsort a Kenyeri Asszonykórus zárta népdalcsokor előadásával.

Ezt követően az önkormányzat vacsorával vendégelte meg a résztvevőket és a település lakóit. Akiben még volt kurázsi, az részt vehetett az esti bálon, ahol a zenét és a hangulatot László Tamás biztosította.

Oszkói Tánccsoport

A település kültéri kemencéje

A falunapnak második alkalommal adott helyett a rendezvénytér. A tér kialakítását az Önkormányzat két évvel ezelőtt kezdte el. Jóna László polgármester elmondta, hogy építése két fázisban történt. Első lépésként a harminc négyzetméteres fedett szabadtéri színpadot állítottak fel közfoglalkoztatási program keretében. Leraktak 150 négyzetméter térkőburkolatot is. A következő fázisban további 260 négyzetméter térkővel bővült a tér, melynek célja, hogy a helyi rendezvényeknek jó körülményt biztosítson. Itt kapott helyet a szabadtéri kemence is bográcsozó és szalonnasütő résszel. A funkciója az lesz, hogy a jövőben a rendezvényeken hozzájáruljon a közösség hangulatának emeléséhez és a benne készült ételekkel felelevenítse a régi falusi ételek készítésének hagyományát, visszahozza a felejthetetlen ízeket. A kemencét majd augusztus 20-án, az új kenyér ünnepén avatják fel.

Gerencsér Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!