Civil

2017.08.15. 17:45

Hajnalig szólt a nóta Meszlenen

MESZLEN A település lakói hetek óta izgatottan készülődtek: szombaton rendezték meg a falunapot. Az idén rengeteg vendég volt kíváncsi a műsorokra.

Civil Tudósítónktól

A Himnuszt követően Őri Zoltán, a falu polgármestere ünnepi beszédével nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntötte meghívott díszvendégeit, a falu lakóit. Szó esett az év során elért szép teljesítményekről, korszerűsítésekről, személyi változásokról is. Bemutatta a Nemesbődi Közös Önkormányzat új aljegyzőjét, dr. Kiss Patrikot és felkérte Ágh Péter országgyűlési képviselőt, hogy ő is mondjon pár ünnepi szót.

Ezt követően levetítettek egy kis videofilmet a faluról, amelyben a régmúlt történelem és a mai értékek is szerepet kaptak. A videó bemutatta a falu nevezetességeit, látnivalóit, csendes, nyugodt környezetét és a helyiek mindennapi életét.

A műsorokat a Boglya Népzenei Együttes nyitotta meg. Az érdeklődők a hagyományos magyar népzenével és táncokkal ismerkedhettek meg. Őket követte a Kiszöv Senior Táncegyüttes egy igazi fergeteges műsorral, amelyben a nézők felfedezhették a meszleni Péteri Zoltánt is, akire a falu lakói mind nagyon büszkék.

A helyi asszonyok az idén nagy meglepetést okoztak a közönségnek. Fekete-fehér ruhába bújva, napszemüveggel és teljes erőbedobással adták elő felejthetetlen, humoros és összeszedett műsoros táncukat.

Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat Fotó: Ohr Tibor

A gyerekeknek közben elkészültek a csillámtetoválásaik a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársának köszönhetően. Fa körhinta, légvár, popcorn, lufik és különböző fajátékok is várták a legkisebbeket. 15 órától az InciFinci Gyermekfoglalkoztató két kiváló munkatársával, Ms. Pörkölttel és Ms. Lecsóval főzhettek kicsik és nagyok egyaránt egy igazi nyaklevest . A felnőtteket is bevonva a játékba, igazi kukta-bukta főzőpartit varázsoltak, ahol szem nem maradt szárazon.

Mindeközben finom illatok terjengtek az egész faluban, hívogatták a falu népét egy nagyon ízletes vaddisznópörköltre vagy gulyásra. Az emberek többször sorba álltak, repetáztak, hiszen mindenki megnyalta mind a tíz ujját a finomságok elfogyasztása után.

16.30 kor következett az ismert szombathelyi illuzionista, Nagy Jonathan lebilincselő, káprázatos műsora. A résztvevők és a nézők is szájtátva figyeltek, és azt kérdezgették: ezt most hogy csinálta?

Ezután következett a népszerű tehetségkutató műsorból, a Csillag születikből is ismerős kiváló énekes, Kossuth Gergő produkciója. Az énekes elvarázsolta a közönséget. Ismert dallamok, slágerek és saját számok is helyet kaptak repertoárjában. Mindenki énekelt, táncra perdültek a nézőtéren is, a vonatozás sem maradt el.

A tombolahúzás ezután következett, mindenki várta, hogy Fortuna őmellé álljon.

A műsort a kicsik és nagyok nagy kedvence, Mutyi bohóc zárta Oláh Tamás személyében. A nagy mókamester tréfáival és trükkjeivel minden korosztálynak mosolyt csalt az arcára. A falunapi bálban a Maximum zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

Balázs Anikó




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!