Civil

2017.08.07. 08:42

Szívesen járnak haza Káldra az elszármazottak

Káld - Káldon már hagyománynak számít, hogy augusztusban visszavárják a faluból elszármazottakat.

Civil Tudósítónktól

Az idei Hazaváró kicsit különbözött a korábbi évektől, mert a szervező egyesület elnöke, valamint a polgármester köszöntője után díszpolgári okleveleket adtak át. A két korábbi díszpolgár, Németh István és Németh Mihály mellett két személlyel bővült a kör: Kecskés István volt iskola- és kultúrház-igazgató, valamint Takács Ferenc kántor a falu kulturális és közösségi életében végzett kiemelkedő tevékenységükért kapták az elismerést. Mivel az egyik javaslat a tavalyi Hazavárón részt vevő vendégektől érkezett, az önkormányzat ezt a programot tartotta ideálisnak az oklevelek átadására. Egy emléktáblát is felavattak, melyre így már négy díszpolgár neve került fel a faluház előterében.

A szentmisét a korábbi évekhez hasonlóan Szabó Imre verbita atya tartotta, aki káldi származású, de élete nagy részét misszióban töltötte Pápua-Új Guineában. Imre atya jelenleg Kőszegen él a missziós házban, de évről-évre szívesen tesz eleget a felkérésnek, hogy a hazatérőkért szentmisét mondjon.

A faluházban a Káldi Napraforgók Egyesületének Néptánccsoportja előadta a nemrég tanult új, Felcsíki táncok című koreográfiáját, mellyel hatalmas sikert arattak. A közönség vastapssal jutalmazta a táncosokat. Ezt követően a sárvári Kanona Band szórakoztatta a vendégeket, majd a vacsorát követően a European Operett Produkció fellépői táncdalfesztivál-slágereket adtak elő. Sokan táncra perdültek, és énekelték a dalokat a művészekkel közösen. A programok között volt alkalom a beszélgetésre, nosztalgiázásra is.

A hazatérő elszármazottak egy része már rendszeres „visszajáró”, minden évben megtisztelik a program szervezőit részvételükkel. Vannak, akik osztálytalálkozót is szerveznek erre az időpontra, de idén is akadtak olyanok, akik először vettek részt a programon. A rekkenő hőség ellenére is sok érdeklődőt vonzott a rendezvény.

Az elszármazottak szeretnek hazajárni, a helyiek pedig örülnek a régi barátokkal való találkozásnak.

Káldi Napraforgók Egyesülete

Címkék#káld#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!