Civil

2017.11.13. 12:17

A sportbarátság ötven év után is összeköti őket

Ötven évvel ezelőtt, 1967-ben történt, hogy a Savaria Cipőgyár női és a Szombathelyi Spartacus férfi kézilabda csapata kinőtte a megyei szintet és magasabb osztályba lépett. Mindkét csapat évtizedekig Vas megye kézilabda életének meghatározó sportközössége volt. Az egykori sporttársak Szent Márton ünnepének előestéjén újra találkoztak.

Civil Tudósítónktól

Boldog pillanat

 

Kézilabdás hölgyek Fotó: György István Péter, Kiss Zoltán

Voltak, akik Budapestről, Székesfehérvárról, Magyarpolányból jöttel el a találkozóra. A sport összetartó, közösséget formáló ereje nem ismer határokat, és az életkor sem jelenthet akadályt.

Kiss Zoltán és a csapattársak
Fotó: György István Péter, Kiss Zoltán

Szárnyas János szervező, a Spartacus egykori kézilabdása nem véletlenül időzítette városunk védőszent-ünnepének előestéjére a találkozót, hisz ötven évvel ezelőtt szinte napra pontosan ekkor zajlottak a sorsdöntő osztályozó mérkőzések. Köszöntőjében megemlékezett a legendás edzőkről, akik sikerre vezették a csapatokat. Többen az egykori edzők és játékosok közül már nem lehettek jelen a bensőséges ünnepségen. A sportág meghívott vendégei az ötvenedik évforduló alkalmából emléktárgyat adtak át a jubiláló közösségnek.

Szárnyas János ünnepelt

Király György, a Szombathelyi Spartacus kézilabda szakosztály egyik alapító tagja igazi csemegével rukkolt elő. Egy 47 évvel ezelőtti, Muraszombaton megrendezett nemzetközi kézilabda torna megsárgult jegyzőkönyvét osztotta meg a csapattársakkal.

Egykori csapattársak

Az est további része szórakozással és az emlékek felidézésével telt el. A közös vacsora, koccintások közben az 51. év találkozójának időpontjában is megegyeztek az ünneplő sportbarátok.

Boldog pillanat

György István Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!